Bemutatkozás


Szakértői és mérnöki irodánk szakemberei, mérnökei arra törekszenek, hogy az Ön járművével kapcsolatos reális álmokat a műszaki-és jogi keretek között a megvalósítás első lépéseként a hatóságok által engedélyezett átalakítási-, vagy összeépítési tervekbe megjelenítsék, az engedélyezési folyamatokat elvégezzék. Ehhez kiemelt partnerünk a TÜV Rheinland KTI KFT, valamint a Széchenyi István Egyetem Közúti és Vasúti Járművek Tanszék.

Segítünk,hogy az Önök igényeinek megfelelő egyedi járművek, azok felépítményei a kivitelezés előtt már biztosítsák a mind hazai-, mind nemzetközi közlekedésbiztonsági-, környezetvédelmi elvárásokat!

jármű összeépítés”: a jármű egyedi vagy kis sorozatban történő előállítása, illetőleg fődarabokból, alkatrészekből történő összeszerelése, ha a hazai forgalomba helyezés céljából létrehozott járművek száma nem haladja a meghatározott jogszabályok hatálya alá nem tartozó járműkategóriák esetében járműtípusonként évente legfeljebb 50 db-ot.

egyedi vagy kis sorozatú gyártás”: a járműnek vagy a járművek kis sorozatának összeépítése, amennyiben az alkalmazott technológia és a gyártó által készített összeépítési dokumentáció teljeskörűen biztosítja a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletben foglalt feltételeknek megfelelő, azonos minőségű járművek gyártását.

Kis sorozatú gyártással

 a)  a járműtípus sorozatgyártásának előkészítéseként (prototípus, „null-széria”),

b)  a többlépcsős gyártás befejezéseként teljes jármű, illetőleg

c)  a gyártó által előkészített és az összeépítő részére átadott dokumentáció és technológia alkalmazásával – e célra készült egyedi karosszéria (alváz) felhasználásával – kialakított egyedi jármű (ún. „kit-car”)

hozható létre.

jármű átalakítása”: a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.

Tehát a forgalomban levő jármű kialakítása, felszereltsége és tulajdonságai csak abban az esetben változtathatók meg, ha a változás a jármű közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi jellemzőit nem rontja le.

Kapcsolat:

Mobil: +36-20-989-4838
info@jarmutervezo.hu

info@qandcar.hu

Q & Car Szakértői és Mérnöki KFT

9700 Szombathely, Szent Flórián krt. 2.
Adatvédelem: GDPR Adatvédelmi Szabályzat alapján